The Maze Runner: The Death Cure (spoiler)

...που στα ελληνικά μεταφράστηκε "Η τελική δοκιμασία". Δεν κατάλαβα γιατί. Ποια ήταν τελικά αυτή η τελευταία δοκιμασία; (Και πόσο πιο πιασάρικος θα ήταν ένας τίτλος του στυλ "Η θεραπεία του θανάτου" ή κάτι τέτοιο!).



Τέλος πάντων! Η τριλογία του Maze Runner έκλεισε με μια δυνατή τρίτη ταινία, με ανατροπές, εξελίξεις που δεν θα θέλαμε ακριβώς έτσι, με μια γενική αβεβαιότητα για το αν τελικά ο κόσμος τους μπορεί να γλυτώσει από αυτή την ασθένεια που έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι και μια ακόμη απορία που είχα εγώ όταν βγήκα από την αίθουσα: Ο Τόμας πριν μπει στον λαβύρινθο, στην πρώτη ταινία, δούλευε με την Τερέζα στο εργαστήριο, σωστά; Μια αιματολογική δεν του είχαν κάνει ποτέ; Μια δοκιμή στο αίμα του ήταν τόσο τρομερό να δοκιμάσουν; Αν ο άνθρωπος ήταν η θεραπεία στον υιό γιατί να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία; Γιατί να πεθάνει τόσος κόσμος; Τζάμπα ΟΛΕΣ οι ταινίες!!
Μου φάνηκε επίσης αρκετά αφελές και παρακινδυνευμένο το ότι μπήκε μέσα στην πόλη ο νούμερο 1 καταζητούμενος μόνο και μόνο για να σώσει τον Μίνο, ιδίως όταν πρέπει να περάσει από τα μύρια όσα, αλλά θα μου πεις αυτός ήταν ο Τόμας. Πηδούσε παντού σαν το κατσίκι, έμπαινε με τη θέλησή του σε στοές τίγκα στο ζόμπι, σχεδόν κόντεψε να φιλήσει έναν άλλο Βόλτεμορτ (και καλά γιατί ήθελε να σώσει τον Μίνο όχι για να ξαναδεί το γκομενάκι), γενικά τα ήθελε ο απ' αυτός του!

Η όμορφη Τερέζα και η άπλυτη Μπρέντα ήταν τουλάχιστον αστείες όταν επαναλάμβαναν ακριβώς τα ίδια λόγια στον γόη Τόμας "Δεν θα σε αφήσω", "Δεν σε εγκαταλείπω", "Δεν φεύγω χωρίς εσένα" κλπ. Λυπάμαι επίσης που λυπόμουν γενικά την Μπρέντα στην ταινία, δεν είναι ωραίο να προκαλείς λύπηση. 

O Littlefinger έπαιζε ακριβώς τον ίδιο ρόλο εδώ όπως και στο GoT. Την έπεφτε στη νεαρή Τερέζα/Σάνσα, ήταν αηδιαστικά προδότης, σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του, πέθανε και με ατιμωτικό τρόπο (αλλά με αυτό το ζιβάγκο ήταν σωστός Μαραβέγιας!!). Η Τερέζα λυπήθηκα που πέθανε μεν, αλλά σκεφτείτε τώρα να ζούσε και να πήγαινε στο νησί με όσους επέζησαν, όσους πρόδωσε στην προηγούμενη ταινία, όσους έχασαν τους δικούς τους εξαιτίας της... νομίζω πως ήταν πολύ πιο βολικό να πεθάνει. Κατά βάθος το ήξερε και η ίδια.

Ο Νιουτ από το Love Actually ήταν κρίμα που πέθανε, ναι, αλλά όσο τον έβλεπα σκεφτόμουν πόσο πολύ θα ταίριαζε σε μια ταινία με ξωτικά, έχει μυστήρια φάτσα και είναι και πολύ ψιλόλιγνος. Εσείς εκεί στο Amazon που χτίζετε ξανά τη Μέση Γη, για τσεκάρετέ τον! Ο Χάλι Γκάλι παρόλο που ήταν έκπληξη όταν εμφανίστηκε γιατί νομίσαμε πως πέθανε (όπως και η Άβα, οπότε και όσοι πέθαναν μπορεί τελικά να εμφανιστούν ζωντανοί σε κανένα spinoff) ήταν κρίμα που τελικά δεν έπαιξε το IT γιατί κι αυτός έχει πολύ μυστήρια φάτσα. Γενικά όλα τα συναισθήματα που ήθελε να περάσει η ταινία δεν μου τα πέρασε (εκτός πχια αν είμαι dead inside).
Οι έντονες σκηνές γενικά ήταν πολύ καλές, και οι μάχες και όλες εκείνες οι περιπτώσεις που κάποιος από μηχανής θεός πεταγόταν από κάπου ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, πόσες φορές σκέφτηκα πως αυτός ο Τόμας άγιο είχε (και λέω αυτός γιατί οι πολύ κοντινοί του εύλογα πέθαιναν!!) 

(για την πρώτη δεν έχει ακόμα!!)

Γενικά, πάντως, καλά πέρασα, δεν βαρέθηκα, αλλά η πρώτη ταινία ακόμη θεωρώ πως ήταν καλύτερη. Και το πιο βασικό, δεν τη θεωρώ ΤΟΣΟ σημαντική αυτή την ταινία ώστε ο πρωταγωνιστής να κοντέψει να φάει το κεφάλι του και να τον χάσουμε από τα μάτια μας τόσο καιρό (ας μη μιλήσουμε για την τελευταία σεζόν του Teen Wolf, σας παρακαλώ, δε θα 'θελα!!)

Εσείς το είδατε; Πώς σας φάνηκε;

0 σχόλια