Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ

Το μικρό αυτό βιβλιαράκι διαβάζεται άνετα με τη μια, αν έχει κανείς λίγο παραπάνω χρόνο και είναι και ξεκούραστο. Ταξιδεύει τον αναγνώστη στο ομιχλώδες Λονδίνο του 1800, θυμίζοντας έντονα Ντίκενς, αλλά στο πολύ πιο σκοτεινό του. Το είχα αγοράσει από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, που για κάποιο λόγο το είχα συνδυάσει ιδανικά για κάτι τέτοια μικρά διαμαντάκια. Σήμερα, δυστυχώς, έχει κλείσει.

Πρωτότυπος τίτλος: The String of Pearls: A Romance
Εκδόσεις: Ηλέκτρα
ISBN13: 9789606627866
Σελίδες: 127

Αρχικά δημοσιεύτηκε σε συνέχειες, με τον συγγραφέα του να παραμένει ακόμη άγνωστος, ενώ υπήρχε γενικά και η ιδέα πως  αφηγούνταν την ιστορία ενός πραγματικού προσώπου. Ο φονικός κουρέας, όπως ίσως να θυμάστε από την ταινία, επιθυμούσε να πάρει εκδίκηση από εκείνους που του στέρησαν την ευτυχία του. Και ο τρόπος που είχε επιλέξει ήταν μαζί με τα μαλλιά τους, να τους κόβει και τα κεφάλια. Κι από πάνω, να τους στέλνει στη γειτόνισσα φουρνάρισσα κυρία Λόβετ, που με τη σειρά της, χρησιμοποιούσε τους νεκρούς για να φτιάξει γέμιση για τις πίτες της, που γρήγορα έγιναν φοβερά δημοφιλής στην τοπική κοινωνία.

Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα, ενώ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το ότι δεν γνωρίζεις τον συγγραφέα που σου διηγείται την ιστορία. Μπορεί να μην ανήκει στη λίστα με τα αγαπημένα μου, είναι όμως σίγουρα ένα βιβλίο το οποίο απόλαυσα.

Έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τον αξεπέραστο Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και την Helena Bonham Carter στο ρόλο της κας Λόβετ, και σε σκηνοθεσία του Tim Burton. Μόνο που πρόκειται για μιούζικαλ, που αν γενικά δεν αγαπάτε δε θα σας πολυαρέσει. Σε γενικές γραμμές έχει προσαρμοστεί για το θέατρο, για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, για το ραδιόφωνο, ενώ έχει γίνει και μπαλέτο και μπορεί κανείς να βρει τον κεντρικό ήρωα και σε κόμιξ αλλά και σε τραγούδια.

Εσείς το έχετε διαβάσει; Πώς σας φάνηκε;

0 σχόλια