...στο Culture Club

Για όλους τους φίλους της Χώρας των Βιβλίων που δεν είναι στο facebook, να σας ενημερώσω πως την Τρίτη που μας πέρασε, 16 Ιουνίου, η Αλίκη στη Χώρα των Βιβλίων ήταν καλεσμένη στη ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Πολυχρονίδου, Culture Club, στον Alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα ευχάριστη.

Πρώτα πρώτα ας κάνουμε μια μικρή παρουσίαση στην εκπομπή της Δέσποινας. Το Culture Club εκπέμπει κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 7:00 με 8:00 το απόγευμα στη συχνότητα του Alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη. Στο μικρόφωνο ακούμε την Δέσποινα και τη μουσική παίζει ο Αντώνης. Το θέμα της εκπομπής είναι διάφορα πολιτιστικά θέματα από το έτσι κι αλλιώς τεράστιο φάσμα επιλογών που προσφέρουν τα πολιτιστικά. Από φεστιβάλ, εκθέσεις, μουσικούς και καλλιτέχνες γενικότερα, ως καραγκιοζοπαίχτες και ομάδες νέων με δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αλλού, αλλά και άλλα πολλά. Πέρα, λοιπόν, από την πολιτιστική επικαιρότητα για την οποία μας ενημερώνει η Δέσποινα στο πρώτο συνήθως μισάωρο της εκπομπής της, κάθε φορά έχει και κάποιον καλεσμένο, που καλείται να μιλήσει για κάτι ξεχωριστό που κάνει, να κάνει γνωστό στον κόσμο το αντικείμενό του και να συζητήσει γι' αυτό μαζί της. 
Η Δέσποινα είναι ένας φοβερά άνετος και χαρούμενος άνθρωπος που σε καμία περίπτωση δε σε κάνει να νιώσεις άβολα, ιδίως αν είναι η πρώτη σου φορά σε κάτι τέτοιο. Με υποδέχτηκε στο σταθμό με χαμόγελο και ούτε στιγμή δε με έκανε να αισθανθώ τρακ. Αντιθέτως γρήγορα ένιωσα άνετα και πως στην ουσία έκανα μια συζήτηση μαζί της για βιβλία ακούγοντας παράλληλα και λίγη ωραία μουσική.

Μιλήσαμε για τη Χώρα των Βιβλίων, πώς δημιουργήθηκε, τι βρίσκουμε σε αυτήν, για το διάβασμα σαν χόμπι, για το αν μπορούμε να κρίνουμε ένα βιβλίο ως καλό ή κακό, για το πόσο διαβάζει ο κόσμος στην εποχή μας, μιλήσαμε ακόμα για τα blogs και για τους βιβλιοφίλους μας, για τα παιδιά και τη σχέση τους με τα βιβλία, και άλλα πολλά που μπορείτε να τα ακούσετε πατώντας εδώ και επιλέγοντας την εκπομπή της 16/6/15.

Εγώ να ευχαριστήσω και πάλι τη Δέσποινα για την πρόσκλησή της και να της ευχηθώ και από εδώ πολλές επιτυχίες και να κάνει όλα της τα όνειρα πραγματικότητα!

0 σχόλια