Άλλες Πενήντα Αποχρώσεις Κακίας

Πρωτότυπος τίτλος: Fifty Shades of Grey
Ημέρα Α' Προβολής: 12 Φεβρουαρίου 2015
Σκηνοθεσία: Sam Taylor-Johnson
Πρωταγωνιστούν: Ο ακόμη πιο ωραίος με μούσι Jamie Dornan, η Dakota Johnson που από εκεί που δεν την ξέραμε καθόλου την μάθαμε υπερβολικά καλά! 
Διάρκεια ταινίας: 125 λεπτά (πολύ!)
Βαθμός IMDB: 4,1/10

Το είδαμε; Το είδαμε. Δε θα μπορούσαμε να μην το δούμε άλλωστε, αφού είχε αυτόν τον πανέμορφο πρωταγωνιστή ημίγυμνο, αλλά κυρίως αφού μας έτρωγε η περιέργεια. Η αλήθεια είναι πως η ταινία βελτίωσε σχετικά την κακογραμμένη ιστορία της Τζέιμς, αλλά θαύματα δε γίνονται, όσο τέλεια μουσική κι αν βάλεις (πραγματικά τέλεια!) και όσο κι αν το προμοτάρεις, το διαφημίσεις, το επιβάλεις βρε αδερφέ σε κάθε άνθρωπο με αυτιά για να ακούει και μάτια για να βλέπει!

Διαβάστε επίσης: Πενήντα Αποχρώσεις Κακίας


Με τη συγκεκριμένη ιστορία είμαι ήμουν και θα είμαι hater, γι' αυτό αν την αγαπήσατε μπορείτε και να μη διαβάσετε παρακάτω (ή να διαβάσετε με δική σας ευθύνη!!)
Η ταινία ήταν, δυστυχώς, πιστή στο βιβλίο σε μεγάλο βαθμό. Ήταν επίσης πιστή στο Λυκόφως και στη μεγάλη οθόνη. Τι εννοώ; Σε κάποια φάση πηγαίνουν βόλτα στο δάσος (άμα δεν είναι το Φορκς αυτό εμένα να μη με λένε Αλίκη!!) κι έτσι όπως πέφτει το φως στον Κρίστιαν περιμένεις να αρχίσει να στρασίζει. Η μαμά του Κρίστιαν είναι η Έσμι, ξεκάθαρα, αγάπησε την Αναστέζια μόλις την αντίκρισε και έχει και το γενικό physique. Επίσης δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ο μπαμπάς του Κρίστιαν ΕΙΝΑΙ ο Κάρλαϊλ. Ή έστω ο σωσίας του!! Να μη μιλήσω για την "Άλις" που ήρθε από τη Γαλλία!! Ούτε για τον Χοσέ-κακή-κινηματογραφική-απομίμηση-του-Τζέικομπ. Αλλά αυτά τα ξέραμε. 
Jennifer Ehle σ'αγαπάμε!!!
Η μαμά της Αναστέζια είναι η Ελίζαμπεθ Μπένετ-Ντάρσυ από τη σειρά του BBC και είναι ένας (ο μοναδικός;) λόγος που αξίζει να δεις την ταινία ως το τέλος.
Είναι τόσο σούπερ ντούπερ κούκλος (με μούσι κυρίως)
που στην ουσία βάσισαν μια ολόκληρη ταινία-καμπάνια και λοιπά
στην απίστευτη ομορφιά του!
Ο Κρίστιαν εντάξει, είναι σούπερ κούκλος, αλλά και πάλι η φράση "I don't make love. I fuck. Hard" ακούστηκε στα αυτιά μου γελοία. Και πάντα έτσι θα ακούγεται. Σκεφτείτε τώρα κάτι που συζητούσαμε με την παρέα μου στο σινεμά. Πόσο διαφορετικά θα ακούγονταν όλα αυτά τα "υπέγραψε ότι δε θα πεις τίποτα παραέξω", "θέλω να σου δείξω το δωμάτιο παιχνιδιού μου", "εμφανίζομαι ξαφνικά όπου κι αν βρίσκεσαι", "προφανώς και σε παρακολουθώ", αν ο Κρίστιαν δεν ήταν ζάμπλουτος και κούκλος, αλλά ένας μετριο-κανονικός νορμάλ τύπος, που έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα στα προάστια ή ακόμα καλύτερα με κανα δυο συγκάτοικους. Θα το σκεφτόσουν καν να το υπογράψεις τότε το συμβόλαιο Αναστασούλα μας; Εδώ σε θέλω!
Το καλό μας το κορίτσι, με το πουλοβεράκι του, το λουλουδάτο
πουκαμισάκι του, τη φρατζούλα και την αλογοουρά, βγήκε από
το κατηχητικό της και πήγε να πάρει συνέντευξη από τον Κρίστιαν.
Η Αναστέζια από την άλλη, η πάμφτωχη Αναστέζια με το κινητό με πορτάκι που κι από τότε που κυκλοφορούσαν να το είχε, δεν μπορεί, θα χαλούσε κάποια στιγμή η μπαταρία του. Και δε νομίζω να σκοτώνεται η ΝΟΚΙΑ ή όποια άλλη εταιρία να βγάζει μπαταρίες για τις απαρχαιωμένες μπακατέλες της. Ότι τι; Έχει απόθεμα για μια εικοσαετία; Κι όταν λεφτά για ένα απλό πράγμα όπως ένα κινητό με χρώμα δεν παίζουν, πώς στο καλό θα το πληρώσεις το λοφτ στο Σιατλ με διακόσμηση περιοδικού; Believe me, άμα δεν έχεις λεφτά για ένα απλό κινητό, ζεις με δανικά έπιπλα και τρως τοστ. Αποκλειστικά.
Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω το ότι δαγκώνεται σέξι όλη την ώρα σε άσχετες φάσεις (δεν ξέρω κανέναν άλλο που να το κάνει όταν δεν το παρακολουθούν και δεν παίζει σε τσοντο"αισθησιακή" ταινία). Αν αντι για τα χείλη της ή το στυλό της δάγκωνε όλη την ώρα τα πετσάκια από τα νύχια της (όπως οι περισσότεροι νευρικοί άνθρωποι) θα ήταν εξίσου σέξι; Και να προσθέσω, ως άνθρωπος που δαγκώνει και πετσάκια αλλά και χείλη, δεν είναι και τόσο σέξι όταν ματώνουν τα χείλια από το δάγκωμα, γιατί ματώνουν δάγκωσε δάγκωσε, δεν είναι μαστίχα!!

Και μην ξεχάσω τα παπούτσια. Τι σόι παπούτσια-παντόφλες ήταν αυτά τα εκτρώματα που είχε στα πόδια της;! Όταν ο Κρίστιαν της λέει στο "δωμάτιο του πόνου" να βγάλει τα παπούτσια της σου 'ρχεται να φωνάξεις "να αγιάσει το στόμα σου!!". Από τις τόσες άπειρες επιλογές της έπρεπε να φοράει αυτά; Βάλε σταράκια καλή μου να τελειώνουμε!

Ευτυχώς παραλήφθηκε η σκηνή με το ταμπόν, θα μας στιγμάτιζε όλους. Παραλήφθηκαν επίσης όλες εκείνες οι αναφορές στην εσωτερική της θεά και στο υποσυνείδητό της που, εντάξει, δε γινόταν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη, άσχετα που καλό θα ήταν να απουσίαζαν γενικότερα. (Λέτε γι' αυτό να ακούγεται πως είναι τόσο απογοητευμένη η συγγραφέας;; Ή απλά... την ψώνισε; χμμμ....)
Θεωρώ πως μια ταινία για να γίνει κλασσική, από αισθησιακής άποψης, δε χρειάζεται 500 σκηνές σεξ, χρειάζεται ΜΙΑ ιστορική σκηνή τύπου 9 1/2 βδομάδες. 20 λεπτά σεξουαλικές σκηνές σε μια ταινία 120 λεπτών είναι ΠΑΡΑ πολλά όταν δεν παρακολουθείς πορνό.

Εντέλει αυτά που απογείωσαν την ταινία ήταν: τέλεια μουσική, πλούτος, υπερβολική διαφήμιση, κι άλλος πλούτος, κούκλος πρωταγωνιστής, ακόμη περισσότερος πλούτος. Βγάλτε τώρα ένα ένα τα στοιχεία αυτά και πείτε μου αν θα σας άρεζε το ίδιο.

Από τα gossip που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, λένε πως η Τζέιμς έγινε μαλλιά κουβάρια με την σεναριογράφο της ταινίας, δήλωσε πως δεν της άρεσε καθόλου και πως την επόμενη θα την γράψει η ίδια! Φήμες θέλουν τον Τζέιμι (της καρδιάς μας) να μην θέλει να συμμετέχει στην δεύτερη ταινία, γιατί λέει η γυναίκα του δεν θα το αντέξει, και ούτε και την πρώτη πήγε, λένε, καλά καλά να δει (τώρα θα μου πεις μια γυναίκα που είναι παντρεμένη με τον Τζέιμι-της-καρδιάς-μας κάτι τέτοια θα τα είχε ξεπεράσει τόσο καιρό, φυσικά, θα μου πείτε, αυτό είναι το αποκορύφωμα!) αλλά και γιατί δήλωσε πως δεν είχε χημεία με την Ντακότα. Αυτά με τις χημείες και τις βιολογίες δεν τα πολυκαταλαβαίνω, τα αφήνω στην κρίση σας! Άκουσα επίσης πως το 80% που το είδε δεν το άρεσε -πράγματι, κανείς δε μου είπε λάιβ ότι το είδε και το άρεσε- και έχει και 4 στα 10 αστεράκια στο imdb (είπαμε: κούκλος-Τζέιμι, λεφτά, σούπερ μουσική, τρελή διαφήμιση, να τα τα 4 αστεράκια μας!!)

Κλείνοντας να πω αυτό που είπα και όταν βγήκα από το σινεμά, ότι δε χρειαζόταν να γίνει και βιβλίο η συγκεκριμένη τσόντα ιστορία, θα μπορούσε απλά να βγει στο σινεμά, σαν μια κάτω του μετρίου ταινία πασπαλισμένη με μπόλικη χρυσόσκονη. Και μια φράση από τις 50 σκέψεις που έκανε ένας άντρας που άντεξε μόνο τη μισή ταινία και πολύ μου άρεσε: 
Όποιος πάει να δει ταινία θα συνειδητοποιήσει πως βλέπει την πιο βαρετή τσόντα έβερ. Αντίθετα, όποιος ξεκινήσει να πάει να δει τσόντα θα συνειδητοποιήσει πως βλέπει την πιο βαρετή ταινία έβερ. Το μόνο σίγουρο είναι η βαρεμάρα ...
Δείτε και αυτό το βιντεοκλίπ όπου η Beyonce τραγουδάει και είναι πιο σέξι από σύσσωμη την τριλογία:
Εσάς πώς σας φάνηκε; Πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας στα σχόλια, εγώ δεν θα σας πάρω το κεφάλι, ακόμα κι αν σας άρεσε ;)

11 σχόλια

  1. Εγω παρά διαβασα κ τα 3 βιβλία δεν τρελάθηκα κιόλας τα διαβαΣΑ από καθαρή περίεργια .Όσο για την ταινία. με εκνευρίσε οτι μας πλασαραν ενΑ ρομάντζο που δεν υπάρχει πουθενά στο βιβλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το σκέφτηκα αυτό.. ίσως το έβαλαν για να υπάρχει και κάτι σε μια ιστορία χωρίς καμία εξέλιξη, πέρα από το σεξ και τις όποιες "εξελίξεις" γίνονται σε αυτό.

      Διαγραφή
  2. Ως γνωστόν, έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία και ακόμα απορώ με την υπομονή μου! Οπότε θεωρώ πως η ταινία συγκριτικά δεν μπορεί να είναι και τοοοοοοσο χάλια.
    Προσωπικά βρήκα τις σκηνές σεξ ακόμα και ανιαρές, άρα κάτι αντίστοιχο πιστεύω πως θα συμβαίνει και στην κινηματογραφική τους εκδοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά καλύτερη η ταινία μου φάνηκε από το βιβλίο και σου παίρνει και λιγότερο χρόνο να ξεμπερδεύεις με την ιστορία :P

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ να θυμηθώ αυτό που λες για το ταμπόν. Πες μου γιατί θα σκάσω!!

      Διαγραφή
    3. Είναι η σκηνή που εκείνη είναι στις δύσκολες μέρες του μήνα, κι ο Κρίστιαν της βγάζει το ταμπόν και κάνει σεξ μαζί της χωρίς προφύλαξη (διότι δεν χρειάζεται). Θα μπορούσε να είναι και κατευθείαν βγαλμένη από το Twilight η συγκεκριμένη σκηνή!

      Διαγραφή
  3. Για μενα ηταν παρα πολυ μετρια ταινια. Διαβασα και τα 3 βιβλια και δεν ξανα-ερωτευτηκα τον Κριστιαν απο την αρχη, ηταν λαθος η επιλογη του ιθοποιου. Τωρα γι'αυτο που ειπες για το twilight, δεν ξερω εαν γνωριζεις οτι η E.L James ηταν σουπερ φαν της σειρας Τ και εγραψε πρωτα το 50 σε ενα μπλογκ Twilight (με τα ονοματα Μπελα και Εντουαρτ) πριν καν γινει βιβλιο! Ηθελε την Stewart και τον Pattinson στους ρολους του Κ και Α. Γενικα οταν διαβαζα το 50 shades ενιωθα παρα πολυ την ατμοσφαιρα του Τ. Ακομα και οι ηρωες και οι γονεις τους ειναι ιδιοι! Αυτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι, και το αναλύουμε και πολύ διεξοδικά εδώ, στο σχολιασμό του βιβλίου: http://aliceinbookworld.blogspot.gr/2014/06/fifty-shades-of-grey.html

      Πάντως εντάξει, μπορεί να μη σου άρεσε προσωπικά ο Τζέιμι ως Κρίστιαν, αλλά πρέπει να παραδεχτείς πως είναι ωραίο αγόρι αντικειμενικά :) (εγώ μια φορά τον ήρωα δεν τον ερωτεύτηκα ούτε στην χάρτινη αλλά ούτε και στην κινηματογραφική εκδοχή του)

      Διαγραφή
    2. Ναι ειναι παρα πολυ ωραιος!!! :)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/3/15 5:53 μ.μ.

    Εγω πάλι διάβασα το ένα και εκεί έμεινα αν και έλεγαν οτι το δεύτερο ήταν πολύ καλύτερο δυστυχώς ούτε απο περιέργεια δεν προχώρησα στα άλλα. Από το τρέιλερ κατάλαβα ότι δεν υπήρχε λόγος να δω την ταινία. Αν υπηρχε θα ηταν για τον πρωταγωνιστή τουλάχιστον ο οποιος ομως ΔΕΝ μου άρεσε καθόλου! Οπότε και έπαψα να ασχολούμαι. Μα τόσοι κ τοσοι ηθοποιοί αυτόν βρήκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν τον λες και άσχημο :P Εγώ όσο καλό κι αν ακούγεται το δεύτερο έχω άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα βιβλία που θέλω να διαβάσω, από το αν θα κάνουν ή όχι και πώς σεξ ένας πλούσιος και μια φτωχή κοπελίτσα. Τουλάχιστον ας διαδραματιζόταν σε μια άλλη εποχή, πιστεύω θα είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον...

      Διαγραφή