Περιπέτειες στην ξαπλώστρα μου... (μέρος 2ο)

Αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετά διαφορετικό από εκείνα που έχω συνηθίσει. Όλο τον Ιούνιο έβρεχε, είχα και λίγη δουλίτσα και δεν μπορώ να πω πως πήγα τόσο πολύ στη θάλασσα όσο πέρυσι. Κάπως όμως τα κατάφερα και διάβασα περισσότερα βιβλία αυτή τη χρονιά.
Σε αυτό το κλασσικό θέμα της Χώρας των Βιβλίων θα κάνουμε μια ανασκόπηση στα βιβλία του καλοκαιριού (2013) όσα τέλος πάντων από αυτά πρόλαβα να διαβάσω!
βαθμολογία: ✰✰✰,5
Ξεκίνησα τα καλοκαιρινά μου διαβάσματα με το βιβλίο "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας" που με συντρόφεψε κάποιες ζεστές μέρες στον ήλιο, ιδανικά με τα κεφάλαιά του σχετικά με ένα μικρό εξωτικό νησί της Αυστραλίας. Περιγράφει τον απαγορευμένο έρωτα του πατήρ Ραλφ και της Μέγκυ, καθώς και όλης της οικογένειας της δεύτερης. Σαν ιστορία είχε τον ατέλειωτο, όμως ήταν πολύ καλογραμμένο και τελικά μου άρεσε.
βαθμολογία: ✰✰✰✰✰
Ένα βιβλίο που μπήκε απρόσκλητο στην καλοκαιρινή λίστα μου, ήταν το "Ένας απρόσμενος έρωτας", του γνωστού και αγαπημένου Νίκολας Σπαρκς. Το βιβλίο αυτό το διάβασα σε μια μέρα και το κατα-απόλαυσα! Περισσότερα για την ιστορία του Λάντον και της Τζέιμι μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
βαθμολογία: ✰✰✰✰✰
Το βιβλίο "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" το είχα βάλει στο μάτι από την αρχή του καλοκαιριού, και μέσα στην καρδιά του το ξεκίνησα. Αποφάσισα να το διαβάζω μόνο στη θάλασσα και πλέον στη μνήμη μου έχει χαραχτεί σαν μια όμορφη καλοκαιρινή ανάμνηση. Μιλάει για την συνταρακτική ιστορία αγάπης της Αγγελικής και του Άγγελου και για όλες τις αποφάσεις της ζωής και τα αποτελέσματά τους. Δεν σας λέω άλλα, σύντομα θα δημοσιεύσω σχετική κριτική όπου θα τα λέω όλα αναλυτικά!
βαθμολογία: ✰✰✰✰✰
Αγαπημένη Μπρίτζετ Τζόουνς και παραλία. Ένα ευχάριστο βιβλιαράκι για τη θάλασσα και το καλοκαίρι. Η Μπρίτζετ είναι απολαυστική και ο δικός της κύριος Ντάρσυ άκρως ερωτεύσιμος!! Όλο το βιβλίο μιλάει για θερμίδες, τσιγάρα, ποτά και άντρες μέσα στη γενικότερη απογοήτευση του να είσαι ανύπαντρη και πάνω από 30. Είναι εκπληκτικό βιβλίο σας λέω!!! Ξεκαρδιστικότατο!!!!!
 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ξεκίνησα το ξαναδιάβασμα της σειράς του Χάρι Πότερ, ούτως ώστε να τα έχω φρέσκα για το χαριποτερικό αφιέρωμα της Χώρας των Βιβλίων. Μέσα στο καλοκαίρι διάβασα τη "Φιλοσοφική Λίθο", την "Κάμαρα με τα Μυστικά" και τον "Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν".
Εκτός από τον Χάρι, ξεκίνησα το ξαναδιάβασμα και της τριλογίας του Βαρτιμαίου, προκειμένου να διαβάσω επιτέλους το τελευταίο μέρος που περίμενα τόσα χρόνια!! Βέβαια όταν ήρθε ο Χάρι όλα τ' άλλα έκαναν πίσω... Έτσι ξαναδιάβασα μόνο το πρώτο βιβλίο, το "Φυλαχτό της Σαμαρκάνδης", που διηγείται πώς ο νεαρός μαθητευόμενος μάγος Ναθάνιελ καλεί το πιο γ*μάτο τζίνι της ιστορίας της λογοτεχνίας, τον Βαρτιμαίο και του αναθέτει να κλέψει το πολύτιμο φυλαχτό της Σαμαρκάνδης από έναν από τους πιο ισχυρούς μάγους της εποχής του! Βέβαια, καλό είναι να μην σας πολυανοίγω την όρεξη, καθώς το βιβλίο δεν κυκλοφορεί πια στα ελληνικά :(
βαθμολογία: ✰✰✰✰ 
Από τις Ανατριχίλες διάβασα τη "Στοιχειωμένη Παραλία" που μου άρεσε πραγματικά πολύ! Περισσότερο θα έλεγα από τα άλλα βιβλιαράκια της σειράς που έχω διαβάσει τώρα που "μεγάλωσα". Ξεκινάει όταν δύο αδέρφια επισκέπτονται τους θείους τους στη θάλασσα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί όμως εκτυλίσσεται ένα μυστήριο με μια σπηλιά, ένα καταχθόνιο φάντασμα και κάτι μυστηριώδη παιδιά που τους αρέσει να κάνουν πλάκες. Δε σας λέω ψέματα, είχε πράγματι αγωνία!!
βαθμολογία: >:)
Ξεκίνησα και τις "50 αποχρώσεις του γκρι", αλλά σταμάτησα κάπου στη σελίδα 200 και δε λέω να το συνεχίσω... Κάποια στιγμή θα το τελειώσω όμως και θα σας γράψω μια πολύ ωραία παρουσίαση!!! 
Φυσικά διάβασα πολλά πολλά κόμιξ, σχεδόν κάθε φορά που πήγαινα στη θάλασσα η τσάντα μου περιλάμβανε ένα κόμικ και δύο βιβλία (για να έχω και επιλογές!). Δυστυχώς πολλά από τα θαλασσινά μου έμειναν στο ράφι, ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να είναι πιο "θαλασσινό" και να καλύψω γρήγορα τα κενά μου!!!

Εσείς τι καλό διαβάσατε στην ξαπλώστρα σας; Ήσασταν καθόλου πιστοί στις λίστες σας ή κάπου χάσατε κι εσείς το μπούσουλα;
Αν θέλετε να λαμβάνετε κι εσείς το μηνιαίο τεύχος της e-εφημερίδας της Χώρας των Βιβλίων, μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη σελίδα και να συμπληρώσετε το email σας. Με αυτό τον τρόπο θα ενημερώνεστε για ό,τι συνέβη στη Χώρα των Βιβλίων τον μήνα που πέρασε και θα μαθαίνετε πρώτοι ό,τι έρχεται τον αμέσως επόμενο. 

0 σχόλια