Το μεγαλίστικο βιβλίο της Ρόουλινγκ

 Μπήκε ο Σεπτέμβρης, μπήκε και το φθινόπωρο, κι έχω ένα πολύ ενδιαφέρον νέο να σας πω, μαζί με το "Καλό μήνα". Η δημιουργός του αγαπημένου μας Χάρι Πότερ επιστρέφει με ένα νέο βιβλίο για ενήλικες. Τι σημαίνει αυτό θα μου πείτε; Ο Χάρι Πότερ ήταν παιδικό βιβλίο; Εντάξει, όπως και να το κάνουμε αυτό διαφέρει. Δεν θα χει μάγους, δεν θα χει σκουπόξυλα που πετάνε, ούτε μαγικά ραβδιά, δεν θα έχει μεγαλοπρεπή κάστρα χαμένα κάπου στην αγγλία, δεν θα έχει τίποτα τόσο συναρπαστικό. Όμως παρόλα αυτά, δημιουργήθηκε από το μαγικό χέρι της Ρόουλινγκ που ότι και να γράψει είναι καταπληκτικό! Το καινούργιο της βιβλίο, με τίτλο "The Casual Vacancy" είναι έτοιμο να έρθει στα χέρια μας στις 27 Σεπτεμβρίου (ναι, μετράμε αντίστροφα!) από τις αγγλικές εκδόσεις "Little Brown". Το εξώφυλλό του, που λεγόταν ότι θα έχει τη φωτογραφία της συγγραφέως απ' άκρη σ' άκρη, τελικά έγινε πιο απλό. Εξάλλου όταν το περιεχόμενο αξίζει, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα απλό εξώφυλλο. 


Και το περιεχόμενό του είναι το εξής:


"Όταν ο Μπάρι Φερμπράδερ πεθαίνει στα σαράντα του, η πόλη του Πάγκφορντ συγκλονίζεται.

Το Πάγκφορντ είναι μια ειδυλλιακή αγγλική πόλη, με μια πλακόστρωτη πλατειούλα κι ένα παμπάλαιο αβαείο. Όμως κάτω από το όμορφο αυτό προσωπείο υποβόσκει μια πόλη σε πόλεμο.

Οι πλούσιοι είναι σε πόλεμο με τους φτωχούς, οι έφηβοι με τους γονείς τους, οι γυναίκες με τους άντρες τους, οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους... Το Πάγκφορντ δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Και η κενή θέση που αφήνει ο Μπάρι στο ενοριακό συμβούλιο σύντομα γίνεται ο καταλύτης για τον μεγαλύτερο πόλεμο που έχει ζήσει ποτέ η πόλη. Ποιος θα θριαμβεύσει στις εκλογές που βρίθουν από πάθος, υποκρισία και αναπάντεχες αποκαλύψεις;"


Ένα πολιτικό μυθιστόρημα, ίσως με κάποια αστυνομική πλοκή, αν τα αίτια του θανάτου του Μπάρι Φερμπράδερ δεν είναι σαφή. Μια νέα ομάδα χαρακτήρων που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε και να δεθούμε μαζί τους. Ένα ειδυλλιακό περιβάλλον μιας αγγλικής πόλης με το παλιό αβαείο και την πλακόστρωτη πλατεία υπόσχεται όμορφες εικόνες και οι διαφορές ανάμεσα στους κατοίκους σασπένς και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Η Ρόουλινγκ έχει αποδείξει την αξία της με το παραπάνω, γι' αυτό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι...
Το μεγαλίστικο βιβλίο της Ρόουλινγκ έρχεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 11 Δεκεμβρίου, με τίτλο "Ένας ξαφνικός θάνατος". Εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια. Εσείς θα το διαβάσετε;

0 σχόλια