31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μετά την 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με τους πολλούς και μεγάλους απόντες της, σειρά έχει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που φέτος είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα (1912 - 2012).
Για 31η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 8 - 24 Ιουνίου 2012 , στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας, από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού "Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση" και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ένα όμορφο έθιμο για όσους είμαστε είτε μέσα είτε κοντά στη Θεσσαλονίκη, κάθε χρόνο να πηγαίνουμε βόλτα στην όμορφη παραλιακή χαζεύοντας τα περίπτερα με τα βιβλία, τρώγοντας λουκουμάδες και σπόρια και αναζητώντας κάποιο ελεύθερο σημείο στην προβλήτα να ξεκουραστούμε. Φέτος το έθιμό μας αυτό αλλάζει λίγο χώρο. Θα βολτάρουμε προς το Μέγαρο Μουσικής, απολαμβάνοντας από μακριά τον Λευκό Πύργο, γνωρίζοντας και αυτή την όμορφη και ανανεωμένη πλευρά της παραλιακής και πάντα συντροφιά με τα αγαπημένα μας βιβλία. Ας ελπίσουμε αυτή τη χρονιά, η αλλαγή τοποθεσίας να είναι γούρικη και να μην βρέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο blog των "Φίλων του Φεστιβάλ Βιβλίου".

0 σχόλια