Φωτογραφίζοντας τις Γέφυρες του Μάντισον...

Όταν πρωτοδιάβασα το οπισθόφυλλο του βιβλίου αυτού, είπα «Ωχ, γεροντοέρωτας! Βoring!». Παρόλα αυτά δεν το ξέχασα, εξάλλου τι ψυχή είχαν 180κάτι σελίδες, όταν πρόκειται μάλιστα για πραγματική ιστορία;
Από τις εκδόσεις
Ωκεανίδα
Τελικά σε κάποια έκθεση βιβλίου έπεσε πάλι στα χέρια μου, ήταν και φτηνό, ήταν και μικρό, και τελικά το πήρα.

Έμεινε κάμποσο καιρό αδιάβαστο στο ράφι μου, και ίσως λόγω μεγέθους, λόγω δικής μου προκατάληψης το ξέχασα. Μέχρι μια μέρα που καθώς συμμάζευα το φοιτητικό μου σπίτι, το θυμήθηκα.  Ήταν περίοδος εξεταστικής, δηλαδή καιρός για να διαβάσεις οτιδήποτε άλλο πέρα από τα μαθήματά σου, ακόμα κι εκείνο το μικρό βαρετό βιβλίο που έχεις ξεχάσει. Μάλλον ολόκληρο το σύμπαν είχε συνωμοτήσει εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, γιατί καθώς καθόμουν στο μικροσκοπικό μου φοιτητικό μπαλκονάκι και ξεκινούσα το βιβλίο, άρχισε να βρέχει, και φυσικά τι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό βροχερό απόγευμα αγκαλιά με ένα βιβλίο. Δεν είχα επιλογές οπότε υπέκυψα.

Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μια συνηθισμένη Αμερικανίδα νοικοκυρά, την Φραντσέσκα που ζει μια ήρεμη, συνηθισμένη ζωή σε ένα συνηθισμένο αγρόκτημα στην Άιοβα και έναν ώριμο Αμερικάνο φωτογράφο, τον Ρόμπερτ, που ταξιδεύει σ’ολο τον κόσμο και απλά... βγάζει φωτογραφίες! Εντελώς τυχαία βρίσκεται στην περιοχή με σκοπό να αποτυπώσει στο φωτογραφικό του φακό τα πολλά υποσχόμενα τοπία στις γέφυρες του Μάντισον.
Οι γέφυρες του Μάντισον στην πραγματικότητα
Μια σατανική σύμπτωση τους κάνει να συναντηθούν και να ζήσουν έναν έρωτα σαν αυτούς που διαβάζουμε στα βιβλία ή βλέπουμε στις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές. Δυνατό, απόλυτο, αμοιβαίο, έντονο, συνταρακτικό, συγκινητικό. Το βιβλίο, που αποτελεί τις μαρτυρίες της Φραντσέσκα που είχε καταγράψει και κρατήσει σε ένα τετράδιο μαζί με τις αναμνήσεις της από εκείνες τις τέσσερις καλύτερες μέρες της ζωής της, διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτή η γυναίκα ήταν γραφτό της να φτάσει στα σαρανταβάλε για να ζήσει τον πραγματικό έρωτα, αν κάποιες φορές παίρνουμε τη ζωή αψήφιστα και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να πούμε «όχι» στο συμβιβασμό και να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αναζητήσουμε το απόλυτο.

Είναι ωραίο να διαβάζεις τέτοιες ιστορίες που και που, μέσα από τις οποίες βλέπεις τον κόσμο γεμάτο εκπλήξεις και θαύματα που κρύβονται πιο κει, στη γωνία του σπιτιού σου και περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Το βιβλίο αυτό έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με τους Μέριλ Στριπ και Κλιντ Ίστγουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
"Σ' αγαπώ βαθιά και ολοκληρωτικά.
Και θα σ' αγαπάω πάντα."
                                             Ρόμπερτ Κινκάιντ


Βαθμολογία: 

1 σχόλια

  1. Mήπως να γράψω ένα βιβλίο για την περιόδο που είμαι εράσμους??? Γιατί πραγματικά έζησα τόοοσα πολλά πράγματα μέσα σε πέντε μήνες..τα οποία προφανώς δεν θα τα ξαναζήσω...τουλάχιστον όχι με την ίδια ένταση,τους ίδιους ανθρώπους και στο ίδιο περιβάλλον..οπότε ανατωτίεμαι...μήπως να γίνω και εγώ μία Φραντσέσκα που απλά δεν χρειάζεται έναν Ρόμπερτ Τζ. Ουώλλερ???? Ωραίος πάντως ο σχολιασμός σου για το βιβλίο...νομίζω ότι θα το προσθέσω και αυτό στην λίστα με τα εκατοντάδες βιβλία που έχω να διαβάσω το καλοκαίρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή