Το επόμενο καράβι για την Ωκεανίδα

Οι εκδόσεις Ωκεανίδα, είναι αλήθεια πως πάντα μου τραβούσαν την προσοχή με τα εντυπωσιακά εξώφυλλά τους, γιατί καλώς ή κακώς πολλές φορές κρίνω ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του (ένας λόγος που δεν έχω διαβάσει ακόμα τη Νανά του Ζολά, πάντα είχε άθλιο εξώφυλλο, αλλά ας μη γίνομαι επιφανειακή!). Και φυσικά αυτό το όνομα, «Ωκεανίδα», είναι πραγματικά μια υπόσχεση για ένα μαγευτικό ταξίδι σε απέραντες θάλασσες γεμάτες συναρπαστικές ιστορίες!
Ιστορίες συνήθως αγάπης, βγαλμένες από τη ζωή, ρεαλιστικές, ρομαντικές, αξιοζήλευτες. Μέχρι σήμερα δεν μετάνιωσα ποτέ για κάποιο βιβλίο από τις εκδόσεις αυτές. Μπορώ να πω μάλιστα πως μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι δικά τους και είμαι σίγουρη πως πολλά βιβλία του κοντινού μου μέλλοντος βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων με αυτό το μικρό καραβάκι κάτω κάτω, που στην τελική είναι εγγύηση!

Ας αναφέρω μερικούς ενδεικτικούς τίτλους των εκδόσεων Ωκεανίδα που είμαι σίγουρη πως έχετε δει πολλές φορές τόσο σε βιτρίνες όσο και σε "προτάσεις" ή στην κατηγορία best sellers:


Το νησί κάτω από τη θάλασσα
Το σπίτι της σιωπής
Ο κήπος με τις μουριές
Το Τριανταφυλλάκι




Εκτός από πασίγνωστα βιβλία, η Ωκεανίδα φιλοξενεί και πασίγνωστους συγγραφείς, όπως ο Όμηρος Αβραμίδης, η Ρόζαμουντ Πίλτσερ, η Πατρίτσια Κόρνγουελ, η Πωλλίνα Σίμονς και αν συνεχίσω θα φτάσω στο όριο των χαρακτήρων.

Μια προσωπική μου εμπειρία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα ήταν ένα ελαττωματικό αντίτυπο. Η απάντησή τους στο mail μου για αντικατάσταση ήταν άμεση, η εξυπηρέτησή τους στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης (Πλάτωνος 17) κάτι παραπάνω από ευχάριστη και φιλική. Μου ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία και με το χαμόγελο πάντα εκεί με ρώτησαν αν μου άρεσε το βιβλίο μέχρι εκεί που το είχα διαβάσει και όταν τους είπα πόσο τέλειο ήταν και πως κόπηκε σε κρίσιμο σημείο, γέλασαν και με προέτρεψαν να διαβάσω και το επόμενο.

Το μόνο προσωπικό μου παράπονο από μια από τις αγαπημένες μου εκδόσεις είναι οι λευκές σελίδες. Ναι, ίσως είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους, παρόλα αυτά αν τύχεις δυνατό φωτισμό στο τέλος θα σου πονέσουν τα μάτια!

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να επισκεφτεί το site της σελίδας για να ρίξει μια ματιά στα βιβλία, τους συγγραφείς, τα best sellers,τις νέες εκδόσεις κλπ.:


Σας εύχομαι καλή ανάγνωση σε ότι διαβάζετε :)

0 σχόλια