Κασέτες για διάβασμα

Οι κασέτες, εμάς τους λίγο μεγαλύτερους, μας θυμίζουν άλλες πιο εύκολες, ανέμελες και χαρούμενες εποχές. Αν και ζούμε στα χρόνια του πολύ πιο βολικού mp3, όλως παραδόξως αναπολούμε τον καιρό που γυρνούσαμε πίσω την κασέτα στο κασετόφωνο και περιμέναμε το αγαπημένο μας τραγούδι στο ραδιόφωνο για να το ηχογραφήσουμε. Πιστεύω πως γενικά, όσο εξελίσσεται η ανθρωπότητα η ζωή γίνεται πιο εύκολη και ίσως να φταίει το ότι τότε ήμασταν παιδιά και νομίζουμε πως εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε ούτε μια σκοτούρα στον κόσμο. Για εμάς ήταν, δεν είχαμε υποχρεώσεις, δεν είχαμε προβλήματα, δε μας ένοιαζε τίποτα.

Σ' αυτή τη νοσταλγία μας, λοιπόν, ποντάρει και το υπέροχο αυτό σάιτ που ακούει στο όνομα "Κασετόφωνο". Οι δημιουργοί του είναι προφανώς γνώστες της ωραίας μουσικής, και συγκεντρώνουν σε διάφορες λίστες -ή όπως θα τις βρείτε στη σελίδα τους- σε διάφορες κασέτες, συλλογές τραγουδιών που ανταποκρίνονται λίγο πολύ σε μια θεματολογία. Βρίσκει κανείς κασέτες με τίτλους "All That Jazz", "Χαλαρά Απογεύματα", "Coffee Time" και άλλες, ενώ υπάρχει μια κασέτα για κάθε δραστηριότητα, είτε πρόκειται για δουλειές στο σπίτι, είτε για μαγείρεμα, είτε για ταξιδάκι με το αυτοκίνητο κλπ.
Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες, θα βρείτε κασέτες ακόμα και για το διάβασμα. Καθώς πολλοί από εμάς αγαπάμε να διαβάζουμε ακούγοντας παράλληλα και μια χαλαρή μουσικούλα, μπορούμε να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στα χέρια του Κασετόφωνου και να απολαύσουμε το βιβλίο μας ακούγοντας απαλές μελωδίες, κατάλληλες για διάβασμα:
Αν παράλληλα μας αρέσει να απολαμβάνουμε και τον καφέ μας, υπάρχει μια κασέτα ακόμα και γι' αυτό:
πατήστε στην εικόνα για την κασέτα "Καφές και Βιβλία"

Στην κατηγορία "Διάβασμα" θα βρούμε άλλες τόσες κασέτες, μα μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας και να επιλέξουμε εκείνη που μας ταιριάζει περισσότερο. Κατάλληλη να συντροφέψει το βιβλίο μας είναι και η κασέτα με την τροφή του μυαλού, ενώ εγώ λατρεύω να διαβάζω το γαλλικό βιβλίο μου ακούγοντας μελωδίες από το όμορφο Παρίσι που με ταξιδεύουν εκεί που δεν έχω βρεθεί ποτέ, κι αν η μέρα είναι μουντή και βροχερή, στο σπίτι μου θα παίζουν μελωδίες από το Μανχάταν (για κάποιο λόγο!).

Διαβάστε επίσης: Ηχητική υπόκρουση στα βιβλία μας

Εξερευνήστε κι εσείς το όμορφο Κασετόφωνο και ανακαλύψτε τη δική σας αγαπημένη κασέτα για να συνοδέψετε το βιβλίο σας, και όχι μόνο.
"Without music, life would be a mistake."
χωρίς βιβλία να δεις... 

4 σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα, ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα δει εδώ και χρόνια αλλά το είχα ξεχάσει. Ευχαριστούμε που μας το θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κασέτες; Και ήχοι απ' το Παρίσι; Και Μανχάταν; Και όλα αυτά σε ένα άκρως βιβλιοφάγο, καθώς φαίνεται, blog; Πως δεν το είχα ανακαλύψει τόσο καιρό;;;

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως! Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Πόσο μάλλον αν σκεφτείς πως ενδεχομένως έχεις κάποια σχέση με την Αλίκη που, άλλοτε, ακολούθησε ένα μακρινό μου συγγενή σε ένα βαθύ λαγούμι...

    το φονικό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρινή συγγενής μου και αυτή η Αλίκη, αγαπητό φονικό κουνέλι, ούτε κι εγώ γνώριζα την Κουνελοχώρα και εντυπωσιάστηκα (με καλωσόρισε ένας αγαπημένος παπιάνθρωπος στην είσοδο). Χαίρομαι κι εγώ που βρίσκεσαι εδώ, ελπίζω να σου αρέσει η Χώρα των Βιβλίων :)

      Διαγραφή