Λογοτεχνικοί Προορισμοί (μέρος 2ο)

Τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος των λογοτεχνικών προορισμών και σας άρεσε πολύ. Όπως σας υποσχέθηκα λοιπόν, συνεχίζω με το δεύτερο μέρος με ακόμη περισσότερους λογοτεχνικούς προορισμούς για τα ταξίδια μας.

Το σπίτι των αδερφών Μπροντέ
Το Πρεσβυτέριο όπου έζησαν και δημιούργησαν οι αδερφές Μπροντέ, σήμερα είναι εξαιρετικά οργανωμένο. Διαθέτει δική του κοινότητα κι ένα σωρό άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους θαυμαστές των έργων τους αλλά και της λογοτεχνίας γενικότερα. Θα το βρείτε στο West Yorkshire της Αγγλίας και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Το σπίτι του Ντίκενς
Στο Λονδίνο της Αγγλίας, θα βρείτε το ένα από τα σπίτια όπου έμεινε ο αγαπημένος συγγραφέας των Χριστουγέννων και το τελευταίο που υπάρχει ακόμη στις μέρες μας. Είναι φυσικά και μουσείο και όπως λένε και οι επισκέπτες του, η παρουσία του Ντίκενς είναι εξαιρετικά έντονη εδώ!

Η βιβλιοθήκη του Kurt Vonnegut
Στην Ιντιανάπολις της Ιντιάνα (πού αλλού;) βρίσκεται μια βιβλιοθήκη εις μνήμην του μεγάλου χιουμορίστα, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με θέμα τη συγγραφή, σύμφωνα πάντα με το ύφος του Vonnegut. Δείτε κι άλλες λεπτομέρειες εδώ.

Το διαμέρισμα του Τρούμαν Καπότε
Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, θα βρείτε το διαμέρισμα του Τρούμαν Καπότε. Και ίσως αν κάνετε πολύ ησυχία να ακούσετε μια γλυκιά φωνή να μουρμουράει την απαλή μελωδία ενός παλιού τραγουδιού...

Το σπίτι του Γκόγκολ
Μια και θα βρίσκεστε στη Μόσχα και θα έχετε ήδη επισκεφτεί το σπίτι του Τολστόι, μην αμελήσετε και το σπίτι του Νικολάι Γκόγκολ. Είναι το μόνο μουσείο αφιερωμένο στον Ρώσο συγγραφέα και πραγματικά αξίζει να το επισκεφθείτε.

Η γειτονιά του Λάβκραφτ
Στην Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, θα βρείτε το παραπάνω κτήριο που θα σας φέρει κάτι στο νου από το "Κάλεσμα του Κθούλου" και αν κάνετε τη βόλτα σας στη γειτονιά, θα εντοπίσετε τόσες πολλές λεπτομέρειες από τα βιβλία φαντασίας του, που θα νομίζετε ότι γλυστρίσατε κι εσείς μέσα σε κάποια από τις σελίδες τους. Για να πάρετε μια γεύση, δείτε αυτή τη λίστα με τα κτήρια της περιοχής όπου έζησε ο Λάβκραφτ.

To σπίτι του Μπαλζάκ
Το Maison de Balzac θα το βρείτε φυσικά στο Παρίσι. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η απλότητά του. Προσέξτε μην τυχόν περάσετε από δίπλα και δεν το δείτε καν!

Το μουσείο της αθωότητας, 
του Ορχάν Παμούκ
Αυτό είναι κάτι πραγματικά ενδιαφέρον! Ο Ορχάν Παμούκ έγραψε ένα ολόκληρο μυθιστόρημα σχετικά με ένα μουσείο, γεμάτο με όλα εκείνα τα αντικείμενα που συνέλεξε από μιαν άλλη περασμένη εποχή. Και εν έτη 2012 το μουσείο αυτό ξεπήδησε από τις σελίδες του βραβευμένου με Νόμπελ βιβλίου του και στεγάστηκε σε ένα παλιό κόκκινο κτίριο σε μια μικρή γειτονιά της Κωνσταντινούπολης. Χρειάζεται να πω κι άλλα για να μας πείσω να τρέξουμε να διαβάσουμε αυτό το βιβλίο;

Το δάσος του Θορώ
Το βιβλίο "Walden, ή Η ζωή στο δάσος" πιθανόν να το γνωρίζετε. Πρόκειται για έναν νεαρό απόφοιτο του Χάρβαρντ που πηγαίνει στις όχθες της λίμνης Ουόλντεν και αποφασίζει να ζήσει στη φύση, συνδυάζοντας "την ευρωστία των αγρίων με την πνευματικότητα του πολιτισμένου ανθρώπου". Αυτό το μέρος λοιπόν, που περιγράφεται σε ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του Αμερικανού οικολόγου Χένρι Θορώ, μπορείτε να το επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο Concord της Μασαχουσέτης.

To βιβλιοπωλείο City Lights Books
Στο Σαν Φρανσίσκο, τώρα, θα πρέπει να περάσετε οπωσδήποτε μια βόλτα από το βιβλιοπωλείο City Lights Books, ένα από τα πιο μεγάλα βιβλιοπωλεία της Καλιφόρνιας, που το γνωρίζουν και επισκέπτονται από το 1953 βιβλιοφάγοι από όλο τον κόσμο.

Το μουσείο του Πόε
Λίγα τετράγωνα μακριά από το πρώτο σπίτι του Πόε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, θα βρείτε το μουσείο του Πόε, που άνοιξε το 1922 σε αυτό το παλιό πέτρινο σπίτι.

To σπίτι της Βιρτζίνια Γουλφ
Αυτό το αγροτόσπιτο όπου έζησε η Βιρτζίνια Γουλφ με τον σύζυγό της, μπορείτε να το επισκεφτείτε αν βρεθείτε στην Αγγλία και πεταχτείτε ως το ανατολικό Σάσεξ. Τα πάντα στο σπίτι αυτό, που λέγεται Monk's House, διατηρούνται λες και οι ένοικοί του πετάχτηκαν για μια βόλτα εκεί γύρω.

Το πατρικό του Φιτζέραλντ
Στο Σαιντ Πωλ στη Μινεσότα, περάστε να δείτε το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δημιουργός του υπέροχου Γκάτσμπυ.

Ακόμη περισσότερες λογοτεχνικές αποδράσεις έρχονται σύντομα στη Χώρα των Βιβλίων. Ανάμεσα σε άλλους, θα δείτε λίγο Όστεν, Τσέχωφ, Ναμπόκοφ και μερικούς άλλους που κοιμούνται κάπου στο Παρίσι... 

4 σχόλια

  1. Για άλλη μια φορά,καταπληκτική η ανάρτησή σου!Αυτή τη φορά είναι μέσα και οι αγαπημένες μου Μπροντέ.

    Βλέπω άλλαξες και το θέμα του μπλογκ.Πολύ καλό.Συνέχισε,έτσι,δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αννέτα :) Είπα να βάλω πρώτο κάτι εντυπωσιακό!!

      Ναι είπα να το αλλάξω λίγο, προς το παρόν το κρατάω δοκιμαστικά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/9/13 9:55 π.μ.

    Πολύ ενδιαφέρον Αλίκη! Ωραία ιδέα και παρουσίαση :) Το κάνω share :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ metaphrasi :))) Θα ακολουθήσει και τρίτο και τέταρτο μέρος ;)

      Διαγραφή