Τζέιν Όστεν... αλά ελληνικά

Φέτος δημιουργήθηκε το πρώτο ελληνικό φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν και είχε αμέσως μεγάλη επιτυχία και απήχηση. Φυσικά οι θαυμάστριες της ρομαντικής συγγραφέως δεν θα μπορούσαν να μη γίνουν αμέσως μέλη και να συμμετέχουν ενεργά στη λατρεία της ίδιας και των έργων της. 
Στο επίσημο μπλογκ τα θέματα ποικίλουν και είναι το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο. Μπορούμε:

  • να πάρουμε ιδέες για χτενίσματα μιας άλλης εποχής,
  • να διαμορφώσουμε το στυλ μας σήμερα με ρομαντικές ιδέες εμπνευσμένες από τα αγαπημένα μας μυθιστορήματα,
  • φυσικά το στυλ μας για να συμπληρωθεί χρειάζεται και τα απαραίτητα κοσμήματα,
  • οι πιο τολμηρές, να πάρουμε ιδέες για πρωτότυπα τατουάζ με το ημίψηλο του κυρίου Ντάρσυ ή την περιβόητη φράση του "You have bewitched me body and soul" (που σε συνδυασμό με τη φωνή του Matthew Macfayden μας κάνει να λιωωωωώνουμε!!)
goosebumps...
  • να γεμίσουμε το σπίτι μας με οστενικά διακοσμητικά, ακόμα και να στολίσουμε έναν τοίχο μας με ένα απόσπασμα από το αγαπημένο μας βιβλίο,
  • να χαζέψουμε διαδικτυακά τα περιβόητα φεστιβάλ της Τζέιν Όστεν που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο... πού αλλού; Στο Μπαθ, βεβαίως βεβαίως!
  • να ρίξουμε μια ματιά στα αμέτρητα fan-fiction που έχουν κυκλοφορήσει με τους αγαπημένους μας ήρωες. ("The Phantom of Pemberley" άκουσον άκουσον!!!)
  • να μάθουμε κι εμείς που δεν το είχαμε ψάξει ως τώρα, σχετικά με το μυστήριο του θανάτου της Τζέιν Όστεν,
  • ακόμα και να στείλουμε τις δικές μας οστενικές φωτογραφίες (κάτι που εγώ αναβάλω ακόμα, ώσπου να μου έρθει η έμπνευση, ή να κάνω ένα τσάι βρε αδερφέ, μη βγάλω σκέτο το βιβλίο!!)
Όλα αυτά είναι λίγα μόνο από τα θέματα που παρουσιάζονται στο μπλογκ. Το φαν κλαμπ είναι διαδικτυωμένο καλά, και θα το βρείτε και στο facebook και στο twitter και στο goodreads. Η Ιφιγένεια, η Μαρία, η Αγγελίνα, η Margo, η Μάριαν και η Πολυξένη, είναι μια παρέα που μοιράζεται την αγάπη για τα ρομαντικά (;) βιβλία μιας άλλης εποχής και ασχολούνται με μεράκι και πραγματική αγάπη για το θέμα τους. Φυσικά θα χαρούν πολύ να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι φαν στην αποθέωσή της. Τα θέματα είναι πολλά, το ενδιαφέρον αμείωτο, περάστε από το σαλόνι τους κι εσείς για ένα τσάι, εγώ είμαι ήδη εκεί, με την κούπα μου γεμάτη και το δαχτυλάκι όρθιο (#dothedownton). Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ό,τι και να διαβάζουμε:
(εκτός αν διαβάζουμε Χάρι Πότερ!!)

3 σχόλια